Feed on
Posts
Comments

Informació Sina

Logo Marca Sina Generico peque

Sina, Lactància y Criança

C/ Enric Valor, 13

46100 Burjassot (València)

Edifici La Torreta front a l’estació de metro Empalme

Més informació sobre la localització ací

Telèfon de consultes sobre Lactància Materna i informació: 96 115 23 97.

Contacte per correu electrònic:

.

Què és Sina?

Sina (fundada el 1993) és una associació sense ànim de lucre, independent de qualsevol tipus d’organització política, religiosa… que té com a principals finalitats el suport a la lactància materna i la criança amb aferrament.

Promovem el respecte a les recomanacions sobre lactància materna de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Comité de Lactància de l’Associació Espanyola de Pediatria, així com la criança amb aferrament dels xiquets i xiquetes, que es basa en el coneixement de les seues necessitats vitals. En Sina respectem els pares i mares que opten per una altra mena de criança per als fills.

Sina, com a associació constituïda legalment, es regeix per uns estatuts que regulen i garanteixen el seu funcionament democràtic. A més, compta amb altres documents que organitzen el treball realitzat per les voluntàries i estan a disposició de totes les sòcies. Alguns són:

Sina és membre de FEDALMA (Federació Espanyola d’Associacions Pro Lactància Materna), IBFAN (Xarxa Internacional de Grups Pro Alimentació Infantil) i WABA (Aliança Mundial Pro Lactància Materna).  Per tant, Sina és coherent en la seva actuació amb els fins i estatuts d’aquests organismes.

Es finança amb les quotes de les sòcies, subvencions públiques i privades i donacions de particulars.

Sina no accepta donatius en diners o en espècie que provinguen d’empreses fabricanes o distribuïdores d’aliments infantils, biberons, tetines, xumets ni altres productes relacionats amb l’alimentació infantil, incloent els productes per a la lactància materna, en coherència amb els seus estatuts i el seu codi ètic d’actuació lliure de conflictes d’interessos amb la indústria de productes relacionats amb l’alimentació infantil.

.

Què és una assessora de lactància Sina?

Una “Assessora de lactància Sina” és la persona encarregada d’oferir informació i suport directe a mares que desitgen alletar els seus fills, ja sigui mitjançant consultes telefòniques, domiciliàries i sobretot durant les reunions periòdiques de grups de suport.

Centrant-nos ara en les reunions periòdiques dels grups de suport mutu (GAM), com a servei de voluntariat obert a mares lactants, a dones embarassades i als seus acompanyants:

L’assessora de lactància Sina és la persona que compleix les funcions de “moderadora” o “conductora” de la dinàmica de grup d’aquest tipus de GAM, a més d’atendre consultes específiques i proporcionar informació a les mares.

L‘assessora de lactància Sina ha de complir uns requisits, entre els quals es troben:

 •  Ser sòcia.
 • Determinada formació teòrica i pràctica.
 • Llegir certes lectures obligatòries.
 • Tenir una experiència i característiques personals determinats.
 • Mantenir actualitzada en matèria de lactància.

A més, hi han unes lectures recomanades.

Tots aquests requisits, juntament amb les qualitats que ha de tenir l’assessora de lactància i les responsabilitats que assumeix, es troben recollits detalladament en el document:

Assessora de Lactància Sina (què és, requisits, qualitats, responsabilitats, serveis que realitza).

.

Grups Sina de suport a la lactància

* València-Benimaclet, els dimarts, de 17:00 a 18:45 h al Gimnàs del Centre de Salut de Benimaclet, C/ Guàrdia Civil, 13.

* República Argentina,  els dimecres, de 10.00 a 12.00 h, al tercer pis del Centre de Salut República Argentina, C/ República Argentina, 8.

* Sagunt,  els dilluns, de 17.45 a 19.45 h, al Gimnàs del Centre de Salut de Sagunt, Avda. Sants de la Pedra, 81.

 

Assessorament personal prèvia cita

Aquest servei es concretarà en cada cas amb l’assessora voluntària corresponent i es realitzarà en el lloc acordat (que, en general, serà el domicili de l’assessora).

Per a contactar amb una assessora, crida al nostre telèfon de informació o escriu a info@asociacionsina.org

.

Grup de suport Sina Criança

Vos convidem a participar en les nostres reunions i activitats. Compartirem les nostres inquietuds i vivències, en un ambient obert i acollidor. Ens reunirem aleatòriament, previ anunci al blog.

Vos esperem a tots i totes amb els vostres nens!

.

Suport a la lactància materna a l’Hospital General Universitari de València

Si estàs ingressada durant l’embaràs, si acabes de donar a llum, o si estàs amamantant i tu o el teu fill@ heu d’estar hospitalitzats, pots acudir al nostre grup d’ajuda dins d’aquest Hospital: pregunta al personal sanitari.

Estem a la planta 3a del Pavelló C (Maternitat).

.

Assessoria telefònica: consultes sobre lactància materna

Si tens qualsevol dubte o problema amb la lactància, pots telefonar al 96 115 23 97. Gustosament t’atendrem i parlarem amb tu!

I recorda que és un treball voluntari. Totes som mares i moltes treballem també fora de casa. Per aquest motiu, disculpa’ns si tardes a contactar amb nosaltres.

.

Informació

Sina edita fullets d’informació:

També et suggerim lectures interessants, llibres, vídeos

.

Xerrades sobre lactància materna per a embarassades

Si treballes (o estàs en contacte) amb un grup d’embarassades i t’agradaria que realitzàrem amb elles la xarrada (“Cap a una lactància feliç”), no dubtes a contactar amb nosaltres

Més informació: 96 115 23 97.

 

Xerrades sobre lactància materna i reincorporació al treball remunerat

Si t’interessa que realitzem la xerrada sobre com compaginar la lactància materna amb la reincorporació al treball remunerat després de la baixa per maternitat, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu a info@asociacionsina.org.

.

Padrines de lactància

La padrina de lactància és una mare voluntària que acompanyarà l’embarassada que ho  sol·licite en el coneixement de la lactància materna. Per a apuntar-te en la borsa de padrines o en la borsa de filloles, pots enviar un correu amb les teues dades a madrinas@asociacionsina.org.

.

Formació en Lactància Materna i Criança

Sina organitza formació en LM i les voluntàries també assisteixen a cursos i congressos organitzats per altres entitats.

.

Activitats

Sina organitza activitats relacionades amb els seus fins i també participa en diversos events.

.

Reivindicació

Qualsevol motiu és bo per a reivindicar el nostre…

Una vegada a l’any, organitzem la Festa de la lactància materna al Jardí de Vivers (primer diumenge d’octubre), amb motiu de la Setmana Mundial de la Lactància materna (convocada per WABA, Aliança Mundial proLactància Materna).

.

PARTICIPA:

Com pots fer-te sòcia de Sina?

Al centre Sina (C/ Enric Valor nº 13  CP 46100 Burjassot -València-) trobaràs el fullet per a associar-te. Si no pots acostar-t’hi, pots enviar les teues dades per correu electrònic a info@asociacionsina.org .

Les dades que necessitem són: nom, cognoms, NIF, adreça completa, telèfon (si pot ser, telèfon fix), correu electrònic, nº de compte per a domiciliar la quota i nom de l’oficina bancària (del titular del compte necessitem: nom i cognoms, NIF, adreça completa).

La quota anual és de 25€.

Es poden pagar personalment al teu centre Sina o fent  una transferència bancària a Bankia, número de compte:

ES 31 2038-6091-81-6000038908

Com pots fer-hi un donatiu?

També pots col·laborar amb un donatiu a Sina, realizant l’ingrés en aquest mateix número de compte. Per favor, envia’ns les teues dades per correu electrònic a info@asociacionsina.org .

MOLTES GRÀCIES!

Sina és una Associació sense ànim de lucre. Les quotes de sòcies, subvencions i donacions de particulars, fan possible que les voluntàries de Sina milloren la seua formació per a atendre-us millor; que hi haja un telèfon d’atenció per a solucionar urgències o altres consultes; que tinguem fullets per a tu quan acudisques a un acte o GAM de Sina; que organitzem events com la Festa de la Làctancia materna; que puguem mantindre aquest blog sense publicitat

Sina no accepta donatius en diners o en espècie que provinguen d’empreses fabricants o distribuïdores d’aliments infantils, biberons, tetines, xumets ni altres productes relacionats amb l’alimentació infantil, inclosos els productes per a la lactància materna.

.

Els nostres GRUPS DE TREBALL Sina

.

Assessoria en Lactància Materna

* Grups de suport mutu (GAMs)

 • GAM València-Benimaclet.
 • GAM València-República Argentina
 • GAM Sagunt

* Assessorament personal prèvia cita

* Suport a la lactància materna a l’Hospital General Universitari de València

* Assesoria telefònica: consultes sobre lactància materna

En el telèfon 96 115 23 97.

.

Formació en Lactància materna i Criança

.

Xerrades sobre Lactància Materna per a embarassades “Cap a una lactància feliç”

Xerrades sobre lactància materna i reincorporació al treball remunerat

X.

Padrines de Lactància

Coordinadora: Maria.

madrinas@asociacionsina.org

.

Events i eixides familiars

Coordinadora: Nuria.

.

Criança

*Grup de Criança

.

Comunicació i reivindicació

*Comunicació interna.

* Blog de Sina.

12 Respuestas a “Informació Sina”

 1. Necesito comprar frascos de vidrio especiales para conservar e incluso soportar la esterilizacion.. Me ayudan a la informacion que ubique algun Fabricante o distribuidor..
  Gracias

 2. elblogdesina dice:

  Hola, Felipe:

  Si lo que quieres es conservar leche materna, en esta entrada tienes información sobre los recipientes que puedes utilizar: http://www.asociacionsina.org/2009/06/29/extraccion-conservacion-y-administracion-de-leche-materna-ii-conservacion-de-leche/

  Un saludo.

 3. maria addy dice:

  hola deseo saber mas de mastitis a acudir a una informacion personal en madrid
  gracias.

 4. elblogdesina dice:

  Estimada María:

  Sina no tiene grupo en Madrid. Te recomendamos que busques información en la web de la iHAN sobre los grupos de apoyo de Madrid y te pongas en contacto con ellos.

  Un saludo,

  Asociación Sina

 5. Amalia dice:

  Hola, tengo un nene de 28 meses al que sigo dando teta, pero ultimamente noto que tengo menos leche y sobretodo por la noche, me pide y tengo la sensación que no saca nada y a veces está inquieto por esto. ¿Significa que me estoy quedando sin leche?.
  El va a la guarderia de 9,30 a 17,00, pero yo le doy cuando quiere durante toda la tarde y por la noche colechamos para que tenga libre acceso a la teta. No se que pensar….
  Como siempre gracias por vuestra ayuda.
  Un beso.
  Amalia

 6. elblogdesina dice:

  Estimada Amalia:

  Te respondemos a la gallega, con preguntas.

  ¿Cuánto hace que empezaste con esa sensación? ¿Cuánto hace que empezó tu hijo a ir a la guardería?

  Si te parece, puedes llamar a nuestro teléfono de información (677 202 129) o acudir a nuestro grupo de apoyo de Benimaclet y lo hablamos en persona para valorar mejor tu caso, ya que nos faltan datos para aconsejarte mejor.

  Un saludo,

  Asociación Sina

 7. ESTHER dice:

  Buenos días,
  El otro día dejé un comentario porque necesitaba consejo por el tema de amamantar a una nena de 13 meses. Lo ví publicado y al día siguiente desapareció. No he recibido respuesta en mi correo ni aquí en la página como el resto de comentarios.
  ¿Ha habido algún problema? ¿Os lo vuelvo a enviar?

 8. elblogdesina dice:

  Hola, Esther:

  Ya te hemos contestado.

  Un saludo,

  Asociación Sina

 9. Anna dice:

  Buenos días y Felicidades por vuestro trabajo!
  No se si es aquí el lugar para hacer este comentario….
  Doy el pecho a mi hijo de 21 meses. Siempre me ha ido muy bien, però temporadas me muerde! Normalmente después veo que les está saliendo algun diente (Ahora ya solo le quedan 4!! :)
  Desde hace un par de dias que estamos en lo mismo, también lo hace para jugar cuando está contento. Yo le digo que me hace daño y le quito el pecho, después el llora e intento explicarselo… Y cada vez que le tengo que dar el pecho ya estoy sufriendo a ver si “va de buenas”…. Que más puedo hacer??
  Un saludo!

 10. elblogdesina dice:

  Hola, Anna:

  En primer lugar, felicidades por tu lactancia de 21 meses.

  Tu niño, como bien indicas, cuando tiene un diente nuevo, va a probar para qué sirve exactamente eso que ocupa su boca y qué efectos tiene su utilización. No lo hace con ánimo de dañar, ni de retar, como mucha gente puede comentarte. Es simplemente un elemento nuevo en su vida y no sabe manejarse con él.

  Lo aconsejable es que le digas con cara seria “No, pupa” y lo apartes suavemente de tu pecho cuando te muerde. Los niños tan pequeños entienden un lenguaje básico y le va a decir más tu expresión que tus palabras.

  De todas formas, como a has ido comprobando, es cuestión de días el que dejen de hacerlo.

  Un saludo,

  Sina, Lactancia y Crianza

 11. Carol dice:

  Buenas tardes, mi nombre es Carol y soy de Palma de Mallorca a través de facebook he visto un video vuestro y he dado con vosotras, me gustaria consultaros algo llevo dándole pecho a mi pequeña 17 meses y tanto ella como yo estamos muy contentas pero hara un par de meses que por la noche (ella hace su cenita de lo que le toque y luego se duerme a la teta) se despierta entre quejidos me coge el pecho pero aun asi se pone muy nerviosa y le cuesta relajarse incluso le dan sudores,no creo sea debido a falta de producción (toma pecho al mediatarde,yo me saco al mediodia y luego se duerme al pecho)y estoy muy perdida no conozco a nadie que de pecho y me pueda ayudar, por mi me da igual pero paso pena de que no decanse ya que tiene el sueño muy descontrolado y ligero a veces despierta cada media hora, agradeceria algun consejo!!!tengo miedo de estar haciendo algo mal, hacemos colecho, gracias de antemano, saludos.

 12. claudia sedano dice:

  Hola!! Buenas tardes, me gustaría saber si van a dar cursos para certificarse como educadora en lactancia. Yo soy de México y me encantaría ser parte de este programa y cual es el requerimiento y su costo, de antemano muchas gracias y q tengan un lindo dia

Deja un comentario