PARK(ing) Day 2009 [valència]

publicado en: Reivindic./Participac. | 0

SMSDins de la «Setmana de la Mobilitat Sostenible 2009» (SMS), s’han fet diversos actes à la ciutat de València  i les mares de SINA també han estat presents. Al «PARK (ing) Day» (18 de setembre), gaudirem d’un jardí al centre de València…

.

ParkingDay3.

IMG_2499.

IMG_2497.

IMG_2502.

IMGP1051.

IMGP1056.

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ts53aumsR-M]

.

PARK(ing) Day 2009 [valència]

.

Aquesta és una acció global, originalment propasada per “Rebar”, un col·lectiu de dissenyadors i artistes de San Francisco (USA). Un dia a l’any, es convida als artistes, activistes i a la ciutadania en general, a transformar temporalment les places d’aparcament d’automòbils de pagament (zona blava) en parcs públics. D’aquesta manera, es pretén promoure a les ciutats, la creativitat, el compromís social, el pensament crític, les relacions socials, la generositat i el joc. PARK(ing) Day va començar en 2005 com a una exploració creativa sobre la disposició i la utilització de l’espai públic urbà en l’àrea de San Francisco, on el 70% de l’espai públic de la ciutat està dedicat a l’automòbil.

Desdel 2005, el projecte PARK(ing) Day ha crescut considerablement comptant amb el suport d’organitzacions com ara: The Trust for Public Land, Black Rock Arts Foundation i Public Architecture.

Avui en dia, l’acció es desenrotlla en infinitat de ciutats arreu del món (Mapa dels «PARKs«).

cabecera peqSMS

www.setmanadelamobilitat2009.blogspot.com

www.parkingday.org

Coche y metro rozan el empate («Las Provincias»)

La ciudad no motorizada («El País»)

PARK(ing) Day, sept. 2008

Comentarios Cerrados.